Υλικά:
* 2 κιλά κατσικάκι (μπούτι κατά προτίμηση), κομμένο σε μερίδες
* 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένο
* 1-2 σκελίδες σκόρδο
* 100 ml ελαιόλαδο
* 2-3 φύλλα δάφνη
* 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
* 3-4 ώριμες ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)
* 10 μικρά κολοκύθια
* 1 κιλό μελιτζάνες μικρές
* Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το λάδι. Προσθέτουμε το κατσικάκι και το τσιγαρίζουμε και αυτό καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη ντομάτα τα δαφνόφυλλα και νεράκι (όσο πάρει) για να του δώσουμε αρκετό χρόνο να μισοψηθεί σε μέτρια φωτιά.
Όση ώρα το φαγητό μας μαγειρεύεται ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες: Τις χαράζουμε πρώτα κατά μήκος και τις πασπαλίζουμε με αλάτι χοντρό. Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε για μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε προσεχτικά και τις στεγνώνουμε. Χαράζουμε και τα κολοκυθάκια αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει.Προσθέτουμε τα λαχανικά μας ένα δεκάλεπτο πριν ψηθεί το κατσικάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις η σάλτσα και οι γεύσεις δέσουν, τότε είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.