Parallax image

Μοσχαράκι πολύχρωμο με λαχανικά

Κρεατικά
Next Project Μπεκρή Μεζέ Μπεκρή Μεζέ
Λαγός στιφάδο Previous Project Λαγός στιφάδο

Μοσχαράκι πολύχρωμο με λαχανικά


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* μπόλικο (3/4 φλιτζ) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) κομμένο σε μέτρια κομμάτια
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
* 3 μεγάλες φρέσκες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
* 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
* ζωμό λαχανικών ή νερό
* 6 καρότα μέτρια
* 3 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
* 4 – 5 μικρά κολοκυθάκια
* 1 ξύλο κανέλας (αν θέλετε)
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις θωρακιστεί καλά και ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Σειρά έχει η ντομάτα και ο πελτές. Σκεπάζουμε το κρέας με τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί αργά σε μέτρια φωτιά.
Όταν είναι σχεδόν ψημένο, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τελευταία τα  κολοκυθάκια. Λίγο πριν ψηθεί το φαγητό μας, προσθέτουμε την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Συνοδεύεται με μια σαλάτα εποχής και αμέτρητες φέτες ψωμί για βουτιές στη σάλτσα.

Ευφροσύνη Κάτσουνα  

Κοινοποιήστε
Μοσχαράκι πολύχρωμο με λαχανικά

Εκτυπώστε τη συνταγή