Υλικά :
* 1 κουνέλι ολόκληρο
* 1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
* 1 κ. σούπας ντοματάδα
* Δάφνη, ρίγανη
* Αλάτι, πιπέρι
* 1 λεμόνι
* ½ φλιτζάνι λάδι
* Χυλοπίτες
* Ανάλογο νερό
Για τη γέμιση :
* ½ φλιτζάνι λάδι
* Συκωτάκια
* 1-2 κρεμμύδια
* Λίγη ξυσμένη ντομάτα
* 1 ποτήρι κρασιού ρύζι
* Αλάτι, πιπέρι
* Γαρύφαλλο, κανέλλα
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια με το κρεμμύδι στο λάδι. Μετά βάζουμε τη ντομάτα, το ρύζι και νερό (όσο παίρνει για το ρύζι), αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο και κανέλα. Βράζουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να γίνει σαν πιλάφι.
Εκτέλεση για το κουνέλι :
Βάζουμε τη γέμιση στην κοιλιά του κουνελιού, το ράβουμε και το τοποθετούμε μέσα σε ταψί. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά γύρω από το κουνέλι και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αν έχει «τραβήξει» τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό, λεμόνι και λάδι και βάζουμε τις χυλοπίτες. Όταν ψηθούν οι χυλοπίτες, σερβίρουμε σε μια πιατέλα το κουνέλι και, σε μια άλλη τις χυλοπίτες.