Υλικά:
* 250 γρ. απάκι κομμένο σε μπουκιές
* 150 – 200 γρ. γραβιέρα κομμένα σε κύβους
* 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
* 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
* 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
* 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
* δυο φέτες ψωμί χωριάτικο χθεσινό
* λίγη φρέσκια ρίγανη
* αλάτι
* πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη ρίγανη.
Σερβίρουμε και στο λάδι που θα μείνει στο τηγάνι φρυγανίζουμε το ψωμί μας και από τις δύο πλευρές. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.
Ευφροσύνη Κάτσουνα