Parallax image

Μακαρονάδα θαλασσινών

Spaghetti & Risotto
Next Project Μακαρόνια σκιουφιχτά με απάκι Μακαρόνια σκιουφιχτά με απάκι
Κολοχτύπα με μακαρόνια Previous Project Κολοχτύπα με μακαρόνια

Μακαρονάδα θαλασσινών


Υλικά:

* 1 αστακό μετρίου μεγέθους
* 3 – 4 μεγάλες γαρίδες
* καβουροπόδαρα
* αλάτι
* λίγο πιπέρι
* 1 χαρτί μακαρόνια της αρεσκείας μας - εγώ χρησιμοποίησα λινγκουίνι

Υλικά για τη σάλτσα:

* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 3 σκελίδες σκόρδο
* ελαιόλαδο
* 4 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
* ζωμό από τα μακαρόνια
* την ψίχα από τον αστακό και τις γαρίδες κομμένη σε μπουκιές
* άφθονο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
* αλάτι
* πιπέρι

Εκτέλεση:

​Αφαιρούμε το κεφάλι από τον αστακό και τις γαρίδες. Κρατάμε την ψίχα σε μια άκρη για τη σάλτσα. Βράζουμε τα κεφάλια μαζί με τα καβουροπόδαρα σε μπόλικο νερό με αλάτι σε μέτρια φωτιά για να ετοιμάσουμε τον ζωμό.
Μόλις ψηθούν, τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα επειδή τίποτα δεν πετάμε και είναι καταπληκτικός μεζές μέχρι να ετοιμαστεί το γεύμα μας. Σουρώνουμε τον ζωμό μας και τον βάζουμε σε δυνατή φωτιά για να ρίξουμε τα μακαρόνια.
Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο χωρίς φυσικά να μας καούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ζωμό από αυτόν που θα βράσουμε τα μακαρόνια. Ένα δεκάλεπτο πριν η σάλτσα μας ετοιμαστεί, συγχρονισμένα ρίχνουμε τα μακαρόνια για να βράσουν και στη σάλτσα προσθέτουμε τον βασιλικό, την ψίχα από τον αστακό και τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις τα μακαρόνια μας βράσουν, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύεται με μια πράσινη σαλάτα και φυσικά καλή παρέα.

Ευφροσύνη Κάτσουνα

доля
Μακαρονάδα θαλασσινών
Распечатать рецепт